STELLAN WAHLSTRÖM DRIFT BAND – AS REAL AS IN A DREAM

Artiest info
Website
facebook
Label: Belpid Records

Eerst maakte de Zweedse singer-songwriter Stellan Wahlström uit Stockholm deel uit van de garagerockformatie ‘The Wylde Mammoths’ maar toen hij in 1999 besloot om solo te gaan bracht hij onder de groepsnaam ‘Stellan Wahlström Drift Band’ zijn debuutplaat “Time Leaves You Behind” uit, gevolgd door “The Excitable Gift” uit 2005 en “Across The Room” uit 2009. Zes jaar later in 2015 verscheen zijn vierde plaat “Hotel Continental” en nu alweer zeven jaar later is er het midden september 2022 op de platenmarkt verschijnende folkrockalbum “As Real As In A Dream”.

De ‘Stellan Wahlström Drift Band’ bestaat momenteel uit frontman en gitarist Stellan Wahlström, pianist en Hammondorgelspeler Johan Werner, leadgitarist en lap steelspeler Mats Grönmark, bassist Johan Adelman en drummer Johan Svahn. Voor de opname van het album “As Real As In A Dream” kwam Christian Sandell as gastmuzikant op basgitaar meespelen bij drie tracks en speelde Ylva Ceder op althobo terwijl Patric Westöö voor extra backing vocals zorgde.

De tien nummers op deze vijfde plaat van de ‘Stellan Wahlström Drift Band’ werden allemaal van poëtische teksten en muziek voorzien door Stellan Wahlström die ook de taak van albumproducer in de Stockholmse ‘Musikstudio’ voor zijn rekening nam. De eerste twee singles die uit de tracklijst van deze plaat werden getrokken staan op plaats één en twee van de cd en we geven beide nummers hier mee op de video’s: eerst hoort u het uptempo rockende lied “Into The Light” gevolgd door de zoetgevooisde ballad “Through The Alleys, Across The Squares”. De albumtitelsong “As Real As In A Dream” op positie drie van de cd is een pianoballad die intussen ook al is uitgebracht als derde single.

De muziekstijl die voor deze songs gehanteerd werd varieert van folkrock tot knap georkestreerde pianoballads. De meeste nummers op deze plaat zouden vroeg of laat wel eens als single op de wereld kunnen worden losgelaten. Dat geldt ondermeer voor de ballads “Nothing More Will Come Out Of This” en “New York City Revisited”, het dynamisch rockende “Write Me Off” en “When Early Ends And Late Begins” en zeker ook nog de dromerige en melodieuze liedjes “Tangier” en “Was That All?”.

(valsam)